Idag firas Vänsterhäntas Dag runt om i världen. Det har ni väl inte missat? Vi vänsterhänta (jag och största storebror) är en minoritet. Det är mellan 10-15 % av befolkningen (fast 33 % i vårt hushåll) som är vänsterhänta. Så idag bör vi uppmärksammas, vi som pga vårt “handikapp” inte kan hälla sås ur en såssked då pipen är åt fel håll, blir bläckkladdiga på handen när vi skriver för att vi måste dra handen över det vi skriver, har problem med plånboken som öppnar sig åt fel håll och inte kan skära korven när man beställer korv med mos på Sibylla då tänderna på den lilla plastskeden sitter på fel sida. Eftersom den högra hjärnhalvan styr mig – den som styr funktionerna för musicerande, konstnärlighet, kreativitet, varseblivningsförmåga, känslor, begåvning – var jag även tvungen att göra en personlighetstest idag … Ni kan också göra en test här.

Helenas personlighetstyp:
Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.

Kärriärer som skulle kunna passa Helena:
Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tandläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, SYO-konsulenter, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare.

Jaha, det är bara att sadla om och börja jobba med något annat då smiley.