Jag läste i en blogg igår att de hade varit i Julita och hälsat på Pettson och Findus. De hade drygt en timmes bilfärd enkel riktning till Julita. För oss tar det 20 minuter att åka dit och vi har inte varit där på åratal!!! Därför bestämde jag mig för att idag skulle vi åka dit efter lunch och jag tror det var ett bra beslut, om man frågar Tore så här efteråt. Han hade mycket att berätta för pappa (och farmor i telefon) när han kom hem.

Med god assistans av mina hjälpredor, d v s “tonåringarna”, så blev det en väldigt lyckad eftermiddag. Mellan 12-16 varje dag finns alltså Pettson och Findus (och Findus’ kusin Lina från KATTrineholm) på Julita och underhåller barnen. Det är Muckeljakt, dragkamp, kurragömma, sagoläsning och andra lekar med barnen. Barnen får också följa med och mata djuren som finns runt Pettson-gården.

Lite fika hann vi också med (fika-morsan var ju med), men Julita Café imponerade inte. Dyrt och inte så mycket att välja på. Ta med eget fika om ni tänker åka. Inträdet var däremot överkomligt. 80 kr för vuxna och 30 kr för barn mellan 3-18 år.

Blog Image

På Muckeljakt
Blog Image

Mammas duktiga och fina assistenter (läs: slavar 😉). De tycket det var så tråkigt, men de ser rätt glada ut för det.

Blog Image

Karl Lars Tore på scenen för att visa ett tricks.

Blog Image

Sagoläsning

Blog Image

Katten Findus visar också ett tricks.