Tiden flyger iväg och min s k dagliga bloggning har blivit veckoinlägg istället. Men å andra sidan ska det väl inte kännas som som en press att blogga, utan man gör det när man har tid och lust.

I torsdags var Tore, Axel och jag till lilla Julia och mamma Malin och hälsade på. Vi fikade ute i det fina vädret och Tore lekte med Julias fina traktor, när Julia sov…

I fredags kl 16 började Niklas sin tre veckor långa semester och eftersom fint väder = grill, så grillade vi fläskfilé och åt rösti och rödvinssås till det, på kvällen. Tore har koll på läget: “Åh, ska vi äta grismat?”. Ja, fläskfilé kommer ju från gris ju… Till efterrätt blev det Tores hemgjorda yoghurtglass av päron- och bananyoghurt och grillade mashmallows.

Blog Image

Axel gillar yoghurtglass….jättemycket!

Lördagen vigdes åt Blacksta scoutkårs årliga loppmarknad och auktion. Loppisen öppnade klockan tolv och vi rookies var där ungefär tio över tolv. På vägen från parkeringen till loppisen mötte vi folk som kom bärandes på fina saker inhandlade där. Fynden var alltså redan borta. Jag hittade en liten kvarglömd ljusstake och Tore några barnböcker och leksaker. Utflykten med fem sjätteedelar av familjen var ändå trevlig, vädret fint och de ekologiska hamburgarna goda.

Blog Image

Sveriges Toscana? Vindruvsodlingen vid Blaxta vingård, ett stenkast från loppisen. Ser ni Massey Fergusonen i bakgrunden?