Ja, det måste erkännas. Ungdomarna hjälper inte till hemma med inte ens lite entusiasum. Oftast får man be både en och två (då heter det tjata) gånger. Ibland slår de mig med häpnad och dukar, diskar eller är barnvakt, innan man hinner fråga. Men det är ungefär 5-10 % av gångerna.

Oftast kostar deras tjänster och den femkronan jag kunde få för att diska hemma, den är tydligen inte intressant, utan här pratar vi stora sedlar.

Vi har en stor jordhög på tomten (sen grävmaskinen var här) och den skulle behöva krattas ut. Jag tycker att 100 kr/timmen är lite väl överbetalt, men om de ska tjäna 100 kr, då måste de väl även betala för maten, eller? Så jag föreslog att de får betala 30 kr/måltid, d v s 90 kr om dagen. Om de jobbar en timme, så hamnar nettot på 10 kr och det räcker ju inte till glass, men stretar man på en timme till (gratis solbränna och träning ingår ju) så har man hela 110 kr osv. Men nej, inte ens detta erbjudande var tillräckligt lockande! Ska de ha koncernchefslöner för att kratta??

Blog Image

Sebbe sa förresten att han sover så länge på dagen så han behöver inte ha någon frukost, d v s 30 kr extra i plånboken…”trött mor”