Niklas har en veckas semester nu och igår bestämde vi (på en kvart) att vi nog skulle göra en liten dagsutflykt. Vi packade ihop det viktigaste, d v s en proppfull skötväska plus barnvagn till Axel, en festis till Tore och kaffe i termosmuggar till mamma och pappa, som inte hann dricka “förmiddagskaffe” hemma. Vi åkte först till Örebro och vattentornet Svampen. En fin utsikt över Örebro och lite fika blev det där.

Blog ImageEfter det åkte vi vidare till Askersund. Vi gick och tittade lite i staden och på båtarna i hamnen. Lite lunch behövde vi och Niklas inbyggda thaimatradar ledde oss till en thaibuffé nere vid hamnen. Jag hittade också en hantverksbod och en antikbod, men alldeles för dyrt för att göra fynd. När det heter Antikt istället för Loppis, så kan man tydligen tredubbla priserna.

Blog Image

Jag kan inte låta bli att fotografera fina hus…

Blog Image

Fint, fint

Blog Image

Det blåste en hel del denna dag…

Blog Image

Häftig båt, tyckte Tore.

Sedan åkte vi vidare till Motala för att reka ett ställe som heter Varamon och som säger att de har norra Europas största insjöbad. Det var verkligen ett fint ställe (trots blåsten) med lång sandstrand och klart vatten. Blåste gjorde det även i Motala, så folk ägnade sig åt fallskärmssurfning eller vad det heter, d v s de står på en surfbräda och håller i en fallskärm. Det fanns även trampbåtar att hyra, kiosk mm, så Varamon kan säkert få ett besök av oss i sommar. Campingen ät väl inte i toppklass (tvåstjärning enligt SCR), men helt ok för en natt eller två.

Färden forsatte via Borensberg (för fikastopp smiley) till Linköping, där vi stannade vid Tornby och shoppade lite innan vi åkte hemåt. Det blev en lång dag, men naturligtvis sov Axel i bilen på hemvägen, så han var pigg ända fram till kl 23. Annars har han den goda vanan att somna vid 20.30-21.00 nu för tiden.