P g a min förestående jämna födelsedag blev jag inbjuden av Niklas familj till “en dag i det blå”.

Jag var ombedd att, tillsammans med familjen, åka till gården i Vingåker i lördags förmiddag. När vi parkerat där hoppade ett gäng pirater fram och jag fick ta på mig Pippi Långstrump-utstyrsel. Sen fick jag hoppa upp på Lilla Gubben (traktor och vagn) för att åka till sommarstugan. Där väntade lite tävlingar och en hel del ätande. Först en bokstavslek, som jag totalt gick bet på. Gissa hur frusterande det var, jag som brukar håna de som ringer in till Ringo eller vad det heter, och som inte klarar dessa lätta ordlekar. I mitt fall bildade bokstäverna Smörgåstårta (jo, jag kom på till slut efter ledtrådar) och till 11-kaffet fick man alltså en smaskig hemmagjord smörgåstårta. Sen var det dags för lite lekar igen: Ballongsmällning, godislek och basket. Som gammal basketspelare, så trodde jag att jag hade segern som i en liten ask, men Tore vann stort, för min boll ville inte ner i korgen. Att Tore istället fick kasta boll i en håv, där personen som höll i håven jagade bollen som Tore kastade, ja, det räknas kanske inte…

Blog ImageSnyggt skott, i alla fall smiley

Jag och Tore fick sedan vara sakletare, precis som Pippi var. “Allt som ligger på marken får man ta”. Vi hittade ett gammalt fint strykjärn, ett brödfat, en fin skål, en godisburk med godis i, en gammal flaska och en fin broderad duk. Vi lämnade dock kvar en sak vi hittade på marken, för vi visste inte vad vi skulle ha honom till…

Blog Image

Sakletare blir hungriga och till lunch bjöds det på thai-mat från traktens lokala thairestaurang. Mums! Till efterrätt kaffe och smaskig kaka.

Dagens sötaste Pippi var i alla fall Axel:

Blog Image

TACK FAMILJEN H FÖR EN JÄTTETREVLIG DAG!!!