Vi beställde fint väder vid Axels dop och det blev verkligen toppenväder. Nu kunde vi därför ha själva dopakten utomhus, precis som vi önskade. Först serverades doplunch(buffé) när gästerna kom och efter det hade vi dopet.

Blog Image

Axel var inte helnöjd med att ha klänning och var lite tjurig under dopet. Han tyckte inte heller om att prästen skulle ta honom och blöta ned honom i håret, så vi gjorde en “modern variant”, som prästen sa. Axel fick komma tillbaka till mamma och prästen tog skålen med dopvatten och Axel fick bli döpt i mammas famn istället för i prästens famn. Vi sjöng två psalmer: “Tryggare kan ingen vara” förstås och en ganska ny psalm: “Du vet väl om att du är värdefull”. Vi hade också med en visa: “Idas sommarvisa”. Ida lyckades verkligen göra sommar denna dag!smileyBlog Image

Storebror Tore fick hälla upp vatten och torka Axels huvud med en liten duk efteråt. Jättesött!

Blog Image

Efter dopet serverades kaffe och gammelfaster Ingers underbart goda marängtårta. Axel fick också så mycket fina presenter av släkt och vänner.

Blog Image

Söta sysslingarna Hedda och Tore fikar.

Tack alla som hjälpte till innan, på och efter dopet! Roligt också att ni som kom långväga ifrån ändå åkte i värmen för att vara med på Axels dop. Det blev en mycket lyckad dag!

Blog Image

Trött liten Axel efter dopet.